Tapahtumia 2000

Museonhoitaja vaihtui

10 vuotta ehti tulla Kari ja Hely Alhaisella täyteen museon parissa kunnes muutto Turkuun tuli ajankohtaiseksi.

Uusi museonhoitaja Sari Tallgren aloitti 1.1.2000.

.................................................

Yhteistyön voimaa

Kauhajoen museo ja Kauhajoen mediaverkko -projekti aloittivat yhteistyön keväällä 1997. Mediaverkko hankki museon koneelle isdn-yhteyden. Museo on paikallisen sisällöntuotannon suhteen avainasemassa. Kokoelmien tarjoamasta aineistosta voi koota erilaisia esittelyjä ja sähköisiä näyttelyjä.

Ensimmäisiä museon tuottamia projekteja on Keijo Jaakolan Kauhajokelaista kirjallisuutta -julkaisun siirtäminen Internetiin. Siirtolupaa kysyessämme kävi ilmi, että julkaistuaan koosteen 1977 Jaakola on jatkanut ilmestymistietojen keräämistä. Sähköinen versio on näin ajan tasalla; viimeksi päivitetty maaliskuussa 2001.

Toinen museon tuottama hanke on kauhajokelaisten kuvataiteilijoiden sekä alan harrastajien määrän selvitys.

.................................................

Tiedot biteiksi

Ensimmäinen tietokone Kauhajoen museolle hankittiin 1990, ja siitä lähtien esine-, valokuva-, kirja- ja asiakirjatietoja on siirretty sähköiseen muistiin. Museoviraston, kunnan ja valtion työvoimahallinnon avustuksilla työtä on tehty tähän mennessä alun 4:ttä henkilötyövuotta.

Tuloksena usean ihmisen uurastuksesta on 4150 valokuvattua esinettä, 5220 esine-, 4610 valokuva-, 2300 kirja-, 419 asiakirja-, 196 lehti-, 270 postikortti- ja 741 rahatietokorttia. Suuri osa lomakkeista sisältää skannatun kuvan kohteesta.

 

© Kauhajoen Museoyhdistys ry

© Kauhajoen Museoyhdistys ry